Bedford Foundry

This development of 13 apartments distinguishes itself with its stepped form and diagonally piercing blade walls, as well as with its unique response to the culture of its local context. A modern and clean aesthetic, tempered by environmental control, site response and landscape elements is contrasted with a commission for the graffiti artwork wall for the south-western corner of the site and building entry. This artistic counterpoint responds to the surrounding streetscape and urban lifestyle of the area, invigorating the public domain

The top level is set back and modelled with large terraces covered by a protruding roof overhang to allow a dual facing frontage with expansive views over the surrounding landscape. Carefully considered wall articulation reduces its bulk and gives a human scale to the building, as well as responding to the exiting railway corridor towards the south.