Coterie, Crows Nest

The site is located within the Crows Nest Town Centre, conveniently located a block away from Willoughby Road where an abundance of popular establishments of varying uses are located. Scale and massing is broken down by horizontal and vertical banding which articulate and differentiate the façade and its uses. This, coupled with the natural material palette creates a complex yet elegant design. The Atchison Street elevation presents to the street with a tapering of the balconies to distinct building entry. Along with recessed balconies, blade walls and a play of solid concrete balustrades, the aesthetics of the façade design is bold, simple with strong architectural features enhancing spatial clarity. Planter strips are also proposed to the unit facing the pedestrian entry which act as visual buffer, soften the edges and improve the pedestrian amenity. Thoughtfully conceived communal open space pockets aid in contributing to the boutique nature of this project.

  • Description:

    18 Apartments

  • Construction Value:

    $6.3mil

  • Services Provided:

    Concept, Architectural Design/ DA, Marketing, Interior Design

An example of carefully crafted, meticulous design in which the fluid architecture flows from the external expression through to the moulded interiors